Vincent D'Onofrio

 Осим што препоручујем филмове (или препоручујем да се не гледају), ред је и да препоручим, себе и вас подсетим, на неке глумачке величине. Један од највећих глумаца икада свакако је Винсент Д'онофрио. Његово име не знају сви али сигурно је да вас је дотакао својим изведбама ако сте филмофил. Човек просто постаје сваки лик који тумачи, а тумачио је читаву плејаду ликова.

Full Metal Jacket - култни Kјубриков филм и Винсентово тумачење редова којег сви живи малтретирају. За улогу се угојио 30 кила и, мене што се тиче, добрим делом изнео филм, њега сам највише упамтио.
"Закон и ред - криминалне намере" - износи улогу детектива Горена који се највише служи психологијом да би открио кривце и успут својим ексцентричностима и не баш уобичајеним методама излуђује колеге.
Daredevil - иако серија о суперхероју, Винсент са својим реалним приказом главног негативца просто "краде шоу". Један од најбоље написаних и изнетих негативаца у телевизијској историји, просто га се бојиш.
У филму о Еду Вуду тумачи лик Орсона Велса и то зналачки.
У озбиљно потцењеном а одличном sci fi noir трилеру Strange days, глуми уз Ралфа Фајнса и то полицајца манијака. Просто желиш да умре.
У "Људима у црном" он је ишчашени ванземаљац - неки би рекли лагана улога, али он је овде заиста ишчашен. 🙂
Многи не знају, али сам запамтио: у епизоди "Одељења за убиства" он је човек ког је неко бацио под воз у метроу, те остаје тако заглављен док му се боре за живот и откривају кривца. Епизода која ми се урезала као нешто и хорорно и срцепарајуће у исти мах.
Шта год да је глумио, човек је развалио. Својом појавом, харизмом, талентом, посвећеношћу, Винсент Д'онофрио, што се мене тиче, слободно може да се уброји у највеће глумце.

Comments

Popular posts from this blog

Possum (2018)

The Place

Il comissario Ricciardi